Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ανακοίνωση για τις Εργαζόμενες και τους Εργαζομένους στην Καθαριότητα των Σχολείων, προς Αποκατάσταση της Πραγματικότητας και Ενημέρωση των Δημοτών
Ανακοίνωση για τις Εργαζόμενες και τους Εργαζομένους στην Καθαριότητα των Σχολείων, προς Αποκατάσταση της Πραγματικότητας και Ενημέρωση των Δημοτών PDF Εκτύπωση

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου που επιρρίπτει ευθύνες (και) στην σημερινή δημοτική αρχή για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την μισθοδοσία, την ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων του δήμου Γόρτυνας.

 

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας – την οποία οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, αλλά και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου γνωρίζουν ήδη – τονίζουμε τα εξής:


 1. Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων, την καταχώρηση των ενσήμων, την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), το επίδομα του ΟΑΕΔ, τις αυξήσεις και την υπογραφή συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι Σχολικές Επιτροπές που έχουν οριστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
 2. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα ότι, μέχρι να οριστούν νέες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κάτι το οποίο, μέχρι σήμερα δεν είναι εφικτό, βάσει νόμου), την ευθύνη για όλα τα παραπάνω ζητήματα φέρουν οι υπάρχουσες Σχολικές Επιτροπές.
 3. Πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της, η νέα δημοτική αρχή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άσκησε και εξακολουθεί να ασκεί πίεση για την επίλυσή τους, σε καθημερινή βάση, στα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, που καλούνται να δείξουν - έστω και τώρα - την δέουσα υπευθυνότητα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
 4. Η νέα δημοτική αρχή, αν και ακόμα δεν έχει παραλάβει - ενημερωθεί επισήμως για τα θέματα που χειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνολικά, τα σχολεία μας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα, οι νέες Σχολικές Επιτροπές, όταν οριστούν, θα βρεθούν αντιμέτωπες, μεταξύ άλλων, με:

  • σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν σε εργασιακά θέματα,
  • εξωφρενικές οφειλές προς παρόχους τηλεφωνίας, οι οποίοι έχουν ήδη στείλει ειδοποιήσεις για διακοπές τηλεφωνικών συνδέσεων σε σχολεία (!), σε περίπτωση που δεν πληρωθούν άμεσα,
  • οφειλές προς προμηθευτές,
  • οφειλές χιλιάδων ευρώ προς την ΔΕΗ,
  • πληρωμές προς ιδιώτες και φορείς για αντικείμενα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αποστολή και το αντικείμενο των Σχολικών Επιτροπών,
  • «εξαφανισμένα» έγγραφα και τιμολόγια.
 1. Για όλα τα παραπάνω, οι δημότες μας θα ενημερωθούν αναλυτικά, με αριθμούς, στοιχεία και ονόματα, όταν οριστούν και ενημερωθούν οι νέες Σχολικές Επιτροπές.
 2. Θα θέλαμε, τέλος, να τονίσουμε ότι τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων τον δίνουμε μαζί, νέα δημοτική αρχή και εργαζόμενοι, από την πρώτη στιγμή. Μας προκαλεί θλίψη και απορία το γεγονός ότι κάποιοι συνδικαλιστές, ακόμα, δεν έχουν ενημερωθεί ή δεν το έχουν αντιληφθεί...

anakoinosi-gia-ergazomenes-kai-ergazomenous-kathariotita.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA