Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Στέλιο Μαυρίδη
Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Στέλιο Μαυρίδη PDF Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων περασμένων ετών και την ομαλή λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων μας και με την αμέριστη στήριξη του Δήμου, που προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 70.000 ευρώ προς την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, προχωρήσαμε, το τελευταίο διάστημα, στις εξής ενέργειες:

  • Τακτοποίηση 13 αυθαίρετων σχολικών κτιρίων
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Γόρτυνας προχώρησε στην τακτοποίηση 13 σχολικών συγκροτημάτων, που λειτουργούσαν ως τώρα χωρίς νόμιμη άδεια (αυθαίρετα). Η τακτοποίηση αφορά στα Δημοτικά Σχολεία Κρότου, Βαγιωνιάς, Γκαγκαλών, Μητρόπολης, Αγίας Βαρβάρας (δύο ξεχωριστά οικόπεδα), Σοκαρά, Στόλων, Καστελίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Αγίων Δέκα, Αγίου Θωμά, Μεγάλης Βρύσης και στα Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο Αγίας Βαρβάρας, ενώ για κάθε σχολικό συγκρότημα συντάχθηκε και πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη.
Με την τακτοποίηση των σχολικών κτιρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δόθηκε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, καθώς διασφαλίστηκε η νόμιμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και άνοιξε ο δρόμος ώστε ο Δήμος μας να διεκδικήσει την ένταξη των σχολείων μας σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου να καταστούν λιγότερο ενεργοβόρα και να εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Καταβολή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στις εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων
Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (όπως και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή) κατέβαλε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στις/στους εργαζόμενες/-ους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η αποπληρωμή οφειλής ύψους 37.030,07 ευρώ, από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προς το ΙΚΑ, για εισφορές εργαζομένων στην καθαριότητα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, οι οποίες δεν είχαν καταβληθεί και αφορούσαν στα έτη 2018, 2019, καθώς και σε προηγούμενα έτη.
  • Αποπληρωμή οφειλών ύψους 31.420,56 ευρώ προς παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας
Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προχώρησε στην εξόφληση οφειλών περασμένων ετών, ύψους 31.420,56 ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε απλήρωτους λογαριασμούς τηλεφώνων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

 

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει τακτοποιήσει, επίσης, όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν προς προμηθευτές και δεν οφείλει, πλέον, ούτε ένα ευρώ, αν και παρέλαβε ένα τεράστιο έλλειμμα.

 

Με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης των σχολείων μας.

 

enimerosi-proedro-protovathmias-scholikis-epitropis-stelio-mavridi.jpeg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA