Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2020 για την διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων
Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2020 για την διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων PDF Εκτύπωση

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 ο χρόνος υποβολής αρχικής ή διορθωμένης δήλωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/, που λειτουργεί από τις 27 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα με βάση τα οποία γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ ανέπτυξαν την πλατφόρμα προκειμένου οι ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από την ευεργετική διάταξη του άρθρου 51 του νόμου 4647/2019, που ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις, εφόσον υποβάλλουν την δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.

Όπως ανακοινώθηκε, «με δεδομένη την αδυναμία ηλικιωμένων να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μπορούν πλέον, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους Δήμους για να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης, κρίθηκε σκόπιμη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, έως τις 30/6/2020. Μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία η διορθωτική δήλωση υποβάλλεται χωρίς πρόστιμα για τη μην υποβολή ή την υποβολή προηγούμενης ανακριβούς δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνο η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxisnet».

 

Paratasi-os-tis-30-Iouniou-2020-gia-tin-diorthosi-tetragonikon-metron-akiniton

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA