Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Προληπτικά Μέτρα για την Διασφάλιση της Επάρκειας του Νερού Άρδευσης
Προληπτικά Μέτρα για την Διασφάλιση της Επάρκειας του Νερού Άρδευσης PDF Εκτύπωση

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, που έχει ως συνέπεια τον περιορισμό των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, ο Δήμος Γόρτυνας δεν θα δέχεται, ως το τέλος του 2024, νέες αιτήσεις για αρδευτικά υδρόμετρα ή επεκτάσεις αρδευτικών δικτύων.

Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού και να καλυφθούν οι απολύτως απαραίτητες ανάγκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν νέες καλλιέργειες κηπευτικών σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους θα πρέπει να το πράξουν με δική τους ευθύνη, καθώς, εφόσον οι συνθήκες ανομβρίας διατηρηθούν, ενδέχεται ο Δήμος να μην είναι σε θέση να διαθέσει τις απαιτούμενες ποσότητες νερού για την άρδευσή τους. Σημειώνεται, επίσης, ότι όσοι επιθυμούν να ποτίσουν αυτή την χρονιά σε υφιστάμενες δενδρώδεις καλλιέργειες, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.

Τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν για προληπτικούς λόγους, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι βροχοπτώσεις είναι οι λιγότερες των τελευταίων ετών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των δημοτών στο πολύτιμο αγαθό του νερού. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (184 KB)

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA