Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τις Σοβαρές Ελλείψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς
Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τις Σοβαρές Ελλείψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς PDF Εκτύπωση

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, ζητάει, με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης. Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την διεύθυνση του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την διεύθυνση του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, σας πληροφορούμε ότι, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαπιστώνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, ως προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Ειδικότερα, όπως ενημερωθήκαμε, στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς υπηρετούν σήμερα μόλις 4 (!) εκπαιδευτικοί, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για τις ανάγκες του ημερήσιου προγράμματος όλων των τάξεων.

Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τόσο σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και την αγωνία μας για το γεγονός ότι, για ακόμα μια χρονιά, οι μαθητές του εν λόγω σχολείου χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα αναπληρωθούν.

Οι μαθητές της περιφέρειας και, ειδικότερα, οι μαθητές του Δήμου μας δικαιούνται ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου».

01.jpg

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA