Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Σε Κλίμα Συγκίνησης το Ετήσιο Μνημόσυνο των Ηρώων του Σοκαρά
Σε Κλίμα Συγκίνησης το Ετήσιο Μνημόσυνο των Ηρώων του Σοκαρά PDF Εκτύπωση

Με την δέουσα λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ήρωες του Σοκαρά, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Αύγουστο του 1944. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίων Δέκα και ακολούθησαν μνημόσυνο στον χώρο του Οστεοφυλακίου, επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο εκτελέσεων, προσκλητήριο μαρτύρων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

«Οι ήρωες του Σοκαρά εκτελέστηκαν για την αφοσίωσή τους στην πατρίδα, για τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά τους. Γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι... Είναι χρέος μας, την πορεία που χαράξατε εσείς, οι κάτοικοι του Σοκαρά και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων αυτού του τόπου, προς την ανάδειξη και διάσωση της ιστορικής αλήθειας, να την ενισχύσουμε με όλες τις δυνάμεις μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Στρατηγός ε.α., Χαράλαμπος Μαυρομανωλάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης. Σε ένδειξη τιμής, το μνημείο των ηρώων πλαισίωσαν ένοπλοι οπλίτες (παραστάτες), ενώ στον χώρο του μνημείου τοποθετήθηκαν δύο πυραμίδες όπλων.

Στην Πλατεία Εθνομαρτύρων Σοκαρά πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια φωτογραφιών των εκτελεσθέντων Μαρτύρων. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σταύρος Τζεδάκης, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη - Γιακουμάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πόπη Δασκαλάκη, Γιώργος Ματαλλιωτάκης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Θανάσης Δεσδενάκης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κουμιανάκης, Στέλιος Σηφάκης, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σοκαρά Γιάννης Βιλανάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ασημίου Γιάννης Φουντουλάκης, συγγενείς των ηρώων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτιστικών συλλόγων, ενώσεων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA