Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Συνεχίζεται το Νοικοκύρεμα των Οικονομικών του Δήμου – Διασφάλιση 250.000 ευρώ από Επιστροφή ΦΠΑ
Συνεχίζεται το Νοικοκύρεμα των Οικονομικών του Δήμου – Διασφάλιση 250.000 ευρώ από Επιστροφή ΦΠΑ PDF Εκτύπωση

Στην αποκατάσταση λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος εξακολουθεί να προχωράει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου Γόρτυνας. Ειδικότερα, η δημοτική αρχή πέτυχε την επιστροφή στα ταμεία του Δήμου ενός πολύ σημαντικού ποσού, ύψους 250.000 ευρώ, που είχε καταβληθεί, εσφαλμένα, τα προηγούμενα χρόνια σε εργολάβους για έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, καθώς η σχετική νομοθεσία απαλλάσσει τους Δήμους από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ για τέτοιου είδους έργα.

«Διαπιστώσαμε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, η σχετική νομοθεσία δεν είχε εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να επιβαρυνθεί, άδικα, με μεγάλα χρηματικά ποσά για καταβολή ΦΠΑ. Διεκδικήσαμε τα χρήματα αυτά και πετύχαμε την επιστροφή ποσού ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών μας. Η κατασπατάληση πόρων ανήκει στο παρελθόν. Ο Δήμος μας αποκαθιστά λάθη και αστοχίες, προχωράει μπροστά, κινείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και διεκδικεί όσα δικαιούται» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (190 KB)

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA