Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Αυξάνονται τα Αποθέματα Πόσιμου Νερού για τους Κατοίκους της Τ.Κ. Μιαμούς μετά την Εγκατάσταση Συστήματος Αποσιδήρωσης
Αυξάνονται τα Αποθέματα Πόσιμου Νερού για τους Κατοίκους της Τ.Κ. Μιαμούς μετά την Εγκατάσταση Συστήματος Αποσιδήρωσης PDF Εκτύπωση

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών της Τ.Κ. Μιαμούς, (Μιαμού, Λέντας, Κρότος, Πετράκη, Δυσκός, Παπαδογιάννης), δίνει η εγκατάσταση συστήματος αποσιδήρωσης, που θα φιλτράρει και θα απολυμαίνει το νερό από περιττά χημικά στοιχεία και ενώσεις, ώστε να καταλήγει απολύτως καθαρό στην δεξαμενή της κοινότητας. Ειδικότερα, το εν λόγω σύστημα μειώνει τα επίπεδα σιδήρου και μαγγανίου, μέχρι να φθάσουν σε φυσιολογικές τιμές, καθιστώντας το νερό πόσιμο.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα διαθέσιμα αποθέματα νερού για τους κατοίκους και επισκέπτες της κοινότητας αυξάνονται σημαντικά, καθώς μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν μεγάλες ποσότητες νερού, που λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σιδήρου δεν ήταν, ως τώρα, εφικτό να μπουν στο δίκτυο ύδρευσης. Οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος αποσιδήρωσης ολοκληρώθηκαν, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Γόρτυνας, Κωνσταντίνου Τσικνάκη και του προέδρου της Τ.Κ. Μιαμούς, Μιχάλη Σφυριδάκη.

«Οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής θα έχουν, πλέον, μεγαλύτερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό, υψηλής ποιότητας, γεγονός που θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά τους και θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, για την χρηματοδότηση αυτής της προμήθειας, που μας έδωσε την δυνατότητα να λύσουμε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας, προς όφελος όλων των οικισμών και των δημοτών μας» τόνισε ο Δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA