Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για Καθαίρεση Παλαιάς Γέφυρας και Κατασκευή Νέας στην Γέργερη (Θέση Ψαλίδα)
Χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για Καθαίρεση Παλαιάς Γέφυρας και Κατασκευή Νέας στην Γέργερη (Θέση Ψαλίδα) PDF Εκτύπωση

Ακόμα μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 100.000 ευρώ, για την υλοποίηση ενός απολύτως αναγκαίου για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας έργου, στην θέση Ψαλίδα, στην Γέργερη, εξασφάλισε η δημοτική αρχή, μέσω του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης «2021 - 2025» της Περιφέρειας Κρήτης. Η χρηματοδότηση πρόκειται να αξιοποιηθεί για την καθαίρεση παλαιάς γέφυρας, στα θεμέλια της οποίας παρατηρούνται υποσκαφές και για την δημιουργία νέας γέφυρας, στο ίδιο σημείο, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια οι διερχόμενοι οδηγοί.

Η σχετική μελέτη προβλέπει, επίσης, την κατασκευή κιβωτοειδούς αγωγού, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή ροή των υδάτων του ρέματος (Ληθαίος ποταμός), ενώ θα τοποθετηθούν και μεταλλικές μπάρες, για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

«Πρόκειται για μια παλαιά γέφυρα, άνω των 50 ετών, που λόγω της συνεχούς ροής υδάτων αλλά και επειδή δεν είχε συντηρηθεί όπως έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίζει σήμερα προβλήματα. Σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, συντάξαμε μια άρτια μελέτη και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση, ώστε να γίνει η αναγκαία παρέμβαση για την ασφάλεια των δημοτών μας, που χρησιμοποιούν τον εν λόγω αγροτικό δρόμο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και την Περιφερειακή Σύμβουλο, Έφη Κουτεντάκη, για την πολύτιμη συνδρομή τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών μας, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA