Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Φοίτηση σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Φοίτηση σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας PDF Εκτύπωση

Ο Δήμος Γόρτυνας έχει υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με έδρα τους Αγίους Δέκα. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη και απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης, παρέχεται ισότιμος τίτλος του απολυτηρίου Γυμνασίου. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας που θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με τον Ν.2525/97, αποτελούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητά τους και τέλος η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση που τίθεται από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου το αίτημα του Δήμου μας να εγκριθεί, είναι να υπάρξει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων, ώστε το εγχείρημα να είναι βιώσιμο.

Γι’ αυτό τον λόγο, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Δήμο μας έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στα τηλέφωνα 2892340318, 2892340351 (εργάσιμες ημέρες και ώρες), ώστε να δηλώσουν την πρόθεσή τους να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

book.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA