Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Πρόσκληση στην 8η τακτική συνεδρίαση έτους 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γόρτυνας
Πρόσκληση στην 8η τακτική συνεδρίαση έτους 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Καλείστε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 7η Ιουνίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:00΄ το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη (μικτή), σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τα άρθρα 14 και 15 της ΚΥΑ 32009/23-05-2020, την με αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 30819/2022 ΦΕΚ 2676/Β/31-5-2022 ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 06:00» και την με αριθ. 642/24-09-21 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η αναγκαιότητα της μικτής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται εξαιτίας των υπαρχόντων υγειονομικών συνθηκών και των αντικειμενικών δυσκολιών φυσικής παρουσίας για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Γόρτυνας, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως επιβάλλεται.

Στους δημοτικούς συμβούλους που δε θα παραβρεθούν δια ζώσης στην αίθουσα του Δ.Σ. θα αποσταλεί σύνδεσμος πριν την καθορισμένη ώρα της συνεδρίασης.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 

 1. Ψήφιση σχεδίου υπομνήματος με θέμα: «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης των υπηρεσιών δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων».
 2. Κοπή τριών (3) κυπαρισσιών λόγω ζημιών στο νεκροταφείο της κοινότητας Βαγιονιάς δήμου Γόρτυνας.
 3. Καθαρισμός Δημοτικών και αγροτικών δρόμων από κλάδους δένδρων.
 4. Διάθεση χώρου για τη φιλοξενία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών κατά την αντιπυρική περίοδο 2022.
 5. «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης, για την υλοποίηση της πράξης «Εργασίες επισκευής στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων Ενορίας Μοριά (πρώην Δημοτικού Σχολείου) του Δήμου Γόρτυνας» και ορισμός εκπροσώπου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης».
 6. Πρόταση παραχώρησης αρμοδιοτήτων Διοίκησης Λειτουργίας και Συντήρησης εγγειοβελτιωτικών έργων Δήμου Γόρτυνας για άρδευση προς τον υπό σύσταση ΤΟΕΒ Σταβιών.
 7. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την πρόταση οριοθέτησης τμήματος ρέματος στη θέση «Παπούρα», περιοχή Λέντας, Τ.Κ. Μιαμούς του Δήμου Γόρτυνας, Π.Ε. Ηρακλείου.
 8. Λήψη απόφασης περί αποδοχής δωρεάς γεώτρησης ιδιοκτησίας Ιεράς Μονής Κουδουμά.
 9. Κατανομή της Β΄ χρηματοδότησης έτους 2022 (με συνεκτίμηση υλοποίησης θεσμού σχολικού τροχονόμου), ποσού 52.570,00 € στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
 10. Παραχώρηση αύλειου χώρου του Δημοτικού Αγίου Θωμά για την πραγματοποίηση εκδήλωσης (κρητική βραδιά με μουσική).
 11. Παραχώρηση αύλειου χώρου του Δημοτικού Μεγάλης Βρύσης για την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης.
 12. Παραχώρηση αύλειου χώρου του Δημοτικού Αγίων Δέκα για την πραγματοποίηση Συναυλίας αλληλεγγύης.
 13. Παραχώρηση πλατείας  Πρινιά για εκδηλώσεις προσωρινού χαρακτήρα.
 14. Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης για την Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Γόρτυνας οικ. έτους 2022, με την ένταξη σε αυτό νέων έργων.
 15. Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο περί Τροποποίησης της αρ.131/2022 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με «Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής  προς το Δημοτικό Συμβούλιο περί τροποποίησης προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας έτους 2022 και κατάρτιση σχεδίου 1ης αναμόρφωσης».
 16. Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο περί τροποποίησης προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας έτους 2022 και κατάρτιση σχεδίου 2ης αναμόρφωσης.

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεσδενάκης Αθανάσιος

Σχετικά Αρχεία

Πρόσκληση - Αρχείο pdf (171 KB)

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA