Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη στον Δήμο Γόρτυνας
Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη στον Δήμο Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

 

 

 

Τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό τον Δήμο Γόρτυνας, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κουτουλάκη στον Δήμο Γόρτυνας, που ξεκίνησε με την επίσημη συνάντηση στο Δημαρχείο, στους Αγίους Δέκα, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Γόρτυνας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 4.000.000 ευρώ για νέα έργα υποδομών ύδρευσης και 550.000 ευρώ για την εκπόνηση σημαντικών μελετών.
Ειδικότερα, η δημοτική αρχή διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων σε Γκαγκάλες και Μιαμού, την αντικατάστατη υφιστάμενων γεωτρήσεων σε Στόλους και Απεσωκάρι, την προμήθεια νέων μεταλλικών δεξαμενών ύδρευσης, την αντικατάσταση μεγάλου τμήματος (μήκους 11,5 χιλιομέτρων) του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης ώστε να αντιμετωπιστούν βλάβες και διαρροές, την προμήθεια συστήματος «φιλτραρίσματος» (αποσιδήρωσης) του νερού της Τ.Κ. Μιαμούς ώστε να μειωθούν τα επίπεδα σιδήρου και μαγγανίου στο νερό και να καταστεί πόσιμο και την προμήθεια - εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στις δεξαμενές, για τον διαρκή έλεγχο της ποιότητας του νερού.
Επιπλέον, η δημοτική αρχή διεκδικεί την χρηματοδότηση μελετών που αφορούν στην αντιδιαβρωτική προστασία και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Λέντα, καθώς και στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και Βιολογικού στην ίδια περιοχή.
Σημειώνεται ότι, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν σε άλλους οικισμούς, ενώ σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Κουτουλάκη, ο Δήμος Γόρτυνας θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες και νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκαν τον οικισμό του Λέντα και το Αλιευτικό Καταφύγιο Λούτρας.
Στις συναντήσεις και συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παραβρέθηκαν, επίσης, ο Μιχάλης Κοκολάκης («Μεγάλη Γόρτυνα»), οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σταματάκης, Στέλιος Σηφάκης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μιαμούς, Μιχάλης Σφυριδάκης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουδουμά, Αρχιμ. Μακάριος, η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Γόρτυνας, Μαρία Σφακιανάκη - Ντελάκη κ.ά.
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA