Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ενημερωτική συνάντηση Κέντρου Κοινότητας με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ
Ενημερωτική συνάντηση Κέντρου Κοινότητας με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ PDF Εκτύπωση

 

 

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γόρτυνας, με τους εκπροσώπους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), με στόχο την χάραξη κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος, διαδίκτυο) και την υλοποίηση δράσεων πρόληψης που θα απευθύνονται σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (μαθητές, καθηγητές, γονείς κλπ.).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας, με αφορμή και την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ, με έδρα το Ηράκλειο. Στόχος της Μονάδας είναι να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες, καθώς και στις οικογένειές τους.

Σημειώνεται ότι τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, απευθύνονται σε ενήλικους, έφηβους, εργαζόμενους, κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες παράνομων ή νόμιμων εξαρτήσεων και στις οικογένειές τους.

Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Φωτάκης, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας, Αμβράζη Όλγα και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γόρτυνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις του Κέντρου Κοινότητας συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

enimerotiki-synantisi-kethea.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA