Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Γέργερη
Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Γέργερη PDF Εκτύπωση

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 101 ετών από την γέννηση και 11 ετών από τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση - αφιέρωμα, με ποίηση, ζωγραφική και μουσική, στην Γέργερη (Πέρα Βρύση), την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2022. Ώρα έναρξης: 19:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθεί το σημείωμα της Φυλακτής Ζαχαριουδάκη, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης:

«Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και 101 από την γέννησή του.

Από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη εμπνεύστηκε η καλλιτεχνική μας ομάδα, με αφορμή την προκήρυξη του 2022 ως έτος αφιερωμένο σε αυτόν και το έργο του.

Μελετήσαμε τα ποιήματα του, τα τόσο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα, σύμβολα ειρήνης και ανθρωπισμού και δουλέψαμε πάνω σε αυτά, με όλη μας την αγάπη και τον σεβασμό.

Κάμποσοι ονειροπόλοι καλλιτέχνες προσπαθήσαμε να ερμηνεύσουμε την γραφή του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με πάθος και ευαισθησία, και αντιμέτωποι με τις δυσκολίες που μας έφερνε η πανδημία και η καθημερινότητα φτάσαμε σήμερα να έχουμε 17 έργα εμπνευσμένα από την ποίησή του και άλλες τόσες φωνές που αγαπάνε να την απαγγέλουν.

Αυτή την όμορφη δουλειά θέλουμε να παρουσιάσουμε στο κοινό και να το μυήσουμε σε ένα ζευγάρωμα ζωγραφικής, ποίησης και μουσικής στις 26 Αύγουστου 2022 στην Πέρα Βρύση, στην Γέργερη, σε ένα όμορφο αρχοντικό δίπλα στα ΚΕΠ, που μας παραχώρησε για λίγες ημέρες ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων.

Την πρώτη εικόνα που είδαμε κλείνοντας τα μάτια, στο άκουσμα των ποιημάτων του Καμπανέλλη, την αιχμαλωτίσαμε πάνω σε χαρτόνι με γραμμές και χρώματα και την τυπώσαμε σε αφίσες μεγάλων διαστάσεων για να μπορούμε σήμερα να σας τα παρουσιάσουμε σε μια όμορφη έκθεση αφίσας, η οποία θα διαρκέσει 4 ήμερες, έως και 30 Αυγούστου.

Τα ποιήματα που μας ενέπνευσαν, μάθαμε να τα διαβάζουμε και θα τα απαγγείλουμε.

Τα ίδια ποιήματα που έντυσαν με μουσικές μεγάλοι συνθέτες, όπως ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος και ο Χατζηδάκις, θα μας παίξουν και θα μας τραγουδήσουν ο Άρης Κουτεντάκης και ο Γιώργος Κριτσωτάκης».

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

afisa-kampaneli.png

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA