Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Προχωρούν σημαντικά έργα οδοποιίας στον Δήμο Γόρτυνας
Προχωρούν σημαντικά έργα οδοποιίας στον Δήμο Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Μετά από συστηματική δουλειά της δημοτικής αρχής και χάρη στην εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Γόρτυνας με τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης, που έχει την ευθύνη της υλοποίησης, προχωρούν δύο σημαντικά έργα οδοποιίας, στο Ασήμι και στον οδικό άξονα Βασιλική - Κρότος.

 

Στο Ασήμι, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς το Γυμνάσιο. Πρόκειται για ένα έργο που η τοπική κοινωνία περιμένει εδώ και μία πενταετία και το οποίο θα αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, καθιστώντας πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Την ίδια ώρα, δημοπρατήθηκε το έργο αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Βασιλική - Κρότος, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί από την περιφέρεια Κρήτης και περιλαμβάνει: επισκευή - αποκατάσταση του οδοστρώματος, καθαρισμό πρανών, καθαρισμό από φερτά υλικά, επισκευή της τάφρου, κατασκευή νέων τεχνικών απορροής ομβρίων, νέα διαγράμμιση, αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων και φθαρμένων πινακίδων σήμανσης.

 

Μετά από επίμονες ενέργειες της δημοτικής αρχής και την αποφασιστικότητα που έδειξε η περιφέρεια Κρήτης, προχωράει, επιτέλους, το έργο της ασφαλτόστρωσης στο Ασήμι, που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2015 και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης άλλο ένα σημαντικό έργο, στον δρόμο Βασιλική - Κρότος. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά, προχωράμε βήμα - βήμα, με παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.


Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA