Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Την 1η Μαΐου 2024 η Έναρξη της Αρδευτικής Περιόδου στον Δήμο Γόρτυνας – Προληπτικά Μέτρα για την Διασφάλιση της Επάρκειας του Νερού
Την 1η Μαΐου 2024 η Έναρξη της Αρδευτικής Περιόδου στον Δήμο Γόρτυνας – Προληπτικά Μέτρα για την Διασφάλιση της Επάρκειας του Νερού PDF Εκτύπωση

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι, ως ημερομηνία έναρξης της αρδευτικής περιόδου στον Δήμο Γόρτυνας ορίζεται η 1η Μαΐου 2024. Επιπλέον, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ο Δήμος Γόρτυνας θα προχωρήσει στην εφαρμογή των παρακάτω προληπτικών μέτρων:
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων, επιβολή προστίμων και αφαίρεση υδρομέτρων, σε περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών ύδρευσης και άρδευσης (φαινόμενα υδροκλοπής, παράνομες συνδέσεις, ρολόγια που έχουν παραβιαστεί κλπ.).
  • Απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης για μη βασικές χρήσεις (π.χ. για πλύσιμο αυλών, κοινόχρηστων χώρων ή αυτοκινήτων).
  • Δικαίωμα χρήσης νερού για άρδευση θα έχουν μόνο όσοι ποτίζουν με σταγόνες, σε συνεννόηση με τους υδρονομείς και με την προϋπόθεση να έχουν προσκομίσει αποδεικτικό εξόφλησης των λογαριασμών νερού ή ρύθμισης των οφειλών τους προς τον Δήμο.
  • Παράλληλα, ο Δήμος Γόρτυνας εντείνει τις προσπάθειές του για την συστηματική παρακολούθηση δικτύων και δεξαμενών, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση τυχόν διαρροών, για τον έλεγχο και την καταγραφή της στάθμης πηγών, δεξαμενών και γεωτρήσεων, καθώς και για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης παρεμβάσεων που αφορούν στους τομείς της ύδρευσης και της άρδευσης.
  • Επιπλέον, ως την λήξη της αρδευτικής περιόδου, δεν θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για αρδευτικά υδρόμετρα ή επεκτάσεις αρδευτικών δικτύων.

Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και την συνεργασία και ευελπιστούμε στην συμβολή όλων, ώστε σε μια δύσκολη συγκυρία, να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση και να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των δημοτών και νοικοκυριών στο πολύτιμο αγαθό του νερού.

 

Ο Αντιδήμαρχος

 

Κρητικόπουλος Ιωάννης

 

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (274 KB)

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA