Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Υπογραφή Σύμβασης για την Δημιουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι
Υπογραφή Σύμβασης για την Δημιουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι PDF Εκτύπωση

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι, μέσω των οποίων ο Δήμος Γόρτυνας θα καλύψει σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών του, με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Την σχετική σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας (ΑΕΝΑΟΣ - Ενεργειακά Συστήματα).

Με την υλοποίηση των δύο έργων, η ενέργεια που καταναλώνουν οι πλέον ενεργοβόρες υποδομές ύδρευσης (γεωτρήσεις - αντλιοστάσια) του Δήμου θα συμψηφίζεται μέσω του μηχανισμού virtual net metering (εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός) με την ενέργεια που θα παράγουν οι δύο φωτοβολταϊκοί σταθμοί σε Γέργερη και Λαράνι. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Γόρτυνας θα πετύχει την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση χρημάτων, μειώνοντας κατακόρυφα το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τον Δήμο θα διοχετευτεί σε παρεμβάσεις στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και σε παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι για την δημιουργία των δύο φωτοβολταϊκών σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι, έχει διασφαλιστεί, από την δημοτική αρχή, χρηματοδότηση ύψους 558.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (Υπουργείο Εσωτερικών).

01.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA