Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις για τον 2ο Εορτασμό της Μνήμης του Αποστόλου Παύλου στην Γόρτυνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις για τον 2ο Εορτασμό της Μνήμης του Αποστόλου Παύλου στην Γόρτυνα PDF Εκτύπωση

Με την δέουσα λαμπρότητα και με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον 2ο εορτασμό της μνήμης του Αποστόλου Παύλου στην Γόρτυνα, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, με την συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, με ομιλίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακαρίου, για τον Απόστολο Παύλο και την επιστολή του προς τον Απόστολο Τίτο, του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Macerata Ιταλίας, Roberto Perna, για την Γόρτυνα της ύστερης αρχαιότητας και της βυζαντινής περιόδου και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Βασιλικής Συθιακάκη, για την χριστιανική λατρεία στην πρωτοβυζαντινή και βυζαντινή Γόρτυνα.

Ακολούθως, στον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας, στο μνημείο των Αποστόλων Παύλου και Τίτου, τελέστηκε ο εσπερινός της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας. Τους ύμνους έψαλε χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουστκής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή της Σχολής, Αντωνίου Μαθιουδάκη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, Θανάσης Δεσδενάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Στέλιος Σηφάκης, Στέλιος Μαυρίδης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Γόρτυνας Μαρία Σφακιανάκη - Ντελάκη, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Αγίων Δέκα και Αμπελούζου, Μιχάλης Πηρουνάκης και Στέλιος Ξημεράκης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαιστού, ιερείς, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA