Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες Κωστή Πετράκη και Γεώργιο Βασιλάκη στο Απεσωκάρι
Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες Κωστή Πετράκη και Γεώργιο Βασιλάκη στο Απεσωκάρι PDF Εκτύπωση

Ο Δήμος Γόρτυνας, η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ενορία Απεσωκαρίου, τιμούν την μνήμη του Αντιστασιακού, Κωστή Πετράκη και του Ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, Γεωργίου Βασιλάκη, με το ετήσιο μνημόσυνο, που θα τελεστεί την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 08:30, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Απεσωκάρι.

Ο Κωστής Πετράκης γεννήθηκε στο Απεσωκάρι το 1911. Στον πόλεμο του 1940, έφυγε για το μέτωπο, όπου πολέμησε γενναία και τραυματίστηκε. Ακολούθως, πολέμησε στην Μέση Ανατολή και συμμετείχε ως επίλεκτος στο σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το 1942, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή περίπου 20 γερμανικών αεροσκαφών. Κατά την διαφυγή προς την Αίγυπτο, η ομάδα επίλεκτων έπεσε σε ενέδρα, στην οποία σκοτώθηκε ο Γάλλος Pierre Léostic. Αφού πέρασε πολλά χρόνια στην εξορία, ο Κωστής Πετράκης, μετά την απελευθέρωσή του, τίμησε τον σύντροφό του, δίνοντας στον γιο του το όνομά του.

Ο Γεώργιος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960 στο Απεσωκάρι. Το 2010 υπηρετούσε, με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ως Υπασπιστής στο Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Στις 24 Ιουνίου 2010, τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε σταλεί στον υπουργό σε φάκελο αλληλογραφίας και ενεργοποιήθηκε με την αποσφράγισή του. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε τρομοκρατική ενέργεια. Στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Βασιλάκη απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ταξίαρχου.

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (202 KB)

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA