Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Χρηματοδότηση 558.000 ευρώ για την Δημιουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι
Χρηματοδότηση 558.000 ευρώ για την Δημιουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε Γέργερη και Λαράνι PDF Εκτύπωση

Ακόμα μια σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 558.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εξασφάλισε η δημοτική αρχή, για την δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών (ενδεικτικής ισχύος 300 KW) σε Γέργερη και Λαράνι, μέσω των οποίων ο Δήμος Γόρτυνας θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών του, με τεράστιο οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό όφελος.

Με την υλοποίηση του έργου, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα το ηλιακό δυναμικό της περιοχής, η ενέργεια που καταναλώνουν οι υποδομές ύδρευσης (γεωτρήσεις – αντλιοστάσια) θα συμψηφίζεται μέσω του μηχανισμού virtual net metering (εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός) με την ενέργεια που θα παράγουν οι δύο φωτοβολταϊκοί σταθμοί σε Γέργερη και Λαράνι. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Γόρτυνας θα πετύχει την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση χρημάτων, μειώνοντας κατακόρυφα το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τον Δήμο – εκτιμάται σε περίπου 175.000 ευρώ ετησίως – θα διοχετευτεί σε παρεμβάσεις στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και σε παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κατ’ επέκταση την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

«Ο Δήμος Γόρτυνας πρωτοπορεί και στον τομέα της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με έργα που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας και τους δημότες. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού μας για την βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση των υποδομών ύδρευσης και, σε ορίζοντα 25ετίας, θα διασφαλίσει στον Δήμο μας επιπλέον πόρους, ύψους περίπου 4.500.000 ευρώ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, χτίζουμε το παρόν και το μέλλον μας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και όραμα» τονίζει ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

chrimatodotisi-558.000-evro-se-gergeri-kai-larani.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA