Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Συνεργασία του Δήμου Γόρτυνας με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας
Συνεργασία του Δήμου Γόρτυνας με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας PDF Εκτύπωση

Η ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στον Δήμο μας συζητήθηκε σε συνάντηση με καθηγητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα βιωματικής εκπαίδευσης μαθητών, ενηλίκων και εκπαιδευτικών μέσα από σύγχρονα προγράμματα πρόληψης και διαχείρισης της παραβατικότητας, σε θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και στο εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο υλοποίησης μιας μεγάλης δράσης οδικής ασφάλειας στο Ασήμι, το επόμενο διάστημα, η δημιουργία δομών («στέκια») για νέους σε οικισμούς τους Δήμου Γόρτυνας, αλλά και η αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Γέργερη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη και, εκ μέρους του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., οι καθηγητές, Μαρία Παπαδακάκη, Ιωάννης Χλιαουτάκης, Βάσω Κουνάλη.

Ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας πολύπλευρης συνεργασίας, προς όφελος της κοινωνίας μας. Πρόθεσή μας είναι να επενδύσουμε στην νέα γενιά και να δώσουμε στα παιδιά μας χρήσιμα εφόδια, ώστε αφενός να μην παρασύρονται από τις… σειρήνες της παραβατικότητας, αφετέρου να διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαινόμενα και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την νομιμότητα τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Ασήμι ήταν η αφορμή για να ενταθεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας. Με την βοήθεια του ΕΛΜΕΠΑ, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες που κρατούν πίσω την κοινωνία μας ανέφερε η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA