Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκδήλωση με θέμα «Μιλώντας για την Κατάθλιψη» στη Γέργερη
Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκδήλωση με θέμα «Μιλώντας για την Κατάθλιψη» στη Γέργερη PDF Εκτύπωση

Τα αίτια, τα συμπτώματα και την θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά και τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, οι ενημερωμένες και ενεργές κοινότητες, οι κοινωνικοί φορείς και υπηρεσίες στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, έφερε στο προσκήνιο η εκδήλωση με θέμα «Μιλώντας για την κατάθλιψη», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γέργερης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Περιφερειακό Ιατρείο Γέργερης, το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και το «Βοήθεια στο Σπίτι Ρούβα» του Δήμου Γόρτυνας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης. Συμμετείχαν η Ομάδα Χορωδίας και η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης, που με απαγγελίες αποσπασμάτων και στίχων ατόμων με κατάθλιψη ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο βιώνει ένας άνθρωπος την κατάθλιψη και έστειλαν το μήνυμα ότι, όλοι μαζί, μπορούμε να την νικήσουμε. Παρουσιάστηκαν, επίσης, έργα ζωγραφικής μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γέργερης, που, με την βοήθεια των δασκάλων τους, επιχείρησαν να προσεγγίσουν και αποτυπώσουν την έννοια της κατάθλιψης στο χαρτί.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, Γενικός Οικογενειακός Γιατρός, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα χαρακτηριστικά της κατάθλιψης, αλλά και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κοινότητα, ώστε τα μέλη της να κάνουν το πρώτο και δύσκολο βήμα, για να αναζητήσουν βοήθεια. Η Κατερίνα Αχυροπούλου, Ειδικευόμενη Οικογενειακή Γιατρός, μίλησε για τους μύθους που συνοδεύουν την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη. Για τον σημαντικό ρόλο των κοντινών ανθρώπων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπό τους, που πάσχει από κατάθλιψη, μίλησε ο Νικηφόρος Τριαντούλης - Ναθαναήλ, Ειδικευόμενος Οικογενειακής Ιατρικής. Ακολούθησε Παιχνίδι Ρόλων, σχετικά με την λανθασμένη και σωστή συμπεριφορά απέναντι στα άτομα με κατάθλιψη. Την εκδήλωση συντόνισε η Ευγενία Αναστασάκη, Κοινωνιολόγος, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενεργοποίησης φορέων και κοινωνικών υπηρεσιών, προκειμένου να συσταθούν περισσότερες δομές που προάγουν την ψυχική υγεία της κοινότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ρούβα, Στέλιος Σηφάκης, η δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Τσιμπλοστεφανάκη, η πρόεδρος της κοινότητας Γέργερης, Αγγελική Παπαγιαννάκη, γιατροί και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μοιράστηκαν στο κοινό έντυπα με τις Γραμμές Εθνικής Βοήθειας και με πληροφορίες για το τοπικό δίκτυο βοήθειας για την κατάθλιψη.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA