Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Ενημέρωση σχετικά με την Αντικατάσταση των Παλαιών Υδρομετρητών με Νέα Υδρόμετρα, Σύγχρονης Τεχνολογίας και Υψηλής Ακρίβειας
Ενημέρωση σχετικά με την Αντικατάσταση των Παλαιών Υδρομετρητών με Νέα Υδρόμετρα, Σύγχρονης Τεχνολογίας και Υψηλής Ακρίβειας PDF Εκτύπωση

Με στόχο την βέλτιστη διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων αποθεμάτων, ο Δήμος Γόρτυνας έχει ξεκινήσει την διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών υδρομέτρων με νέα ψηφιακά υδρόμετρα, σύγχρονης τεχνολογίας. Συνολικά, προβλέπεται η τοποθέτηση περίπου 12.000 νέων υδρομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί 6.252. Τα νέα υδρόμετρα, πιστοποιημένα με διεθνή πρότυπα, είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν μετρήσεις υψηλής ακρίβειας, καθώς, αφενός, δεν επηρεάζονται και δεν καταμετρούν τον αέρα στο δίκτυο, αφετέρου, με την χρήση τους αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα των διαρροών, που οδηγούσε, ως τώρα, σε μεγάλες απώλειες νερού. Με την τοποθέτηση των νέων υδρομετρητών, η καταμέτρηση θα αντιστοιχεί στην πραγματική κατανάλωση κάθε ιδιοκτησίας και, κατ' επέκταση, στην δίκαιη κατανομή του κόστους, καθώς κάθε δημότης θα πληρώνει το νερό που πραγματικά χρησιμοποιεί.

Με βάση τα παραπάνω, κατά την έκδοση των πρώτων λογαριασμών οι μετρήσεις των οποίων προέρχονται από ψηφιακά υδρόμετρα, ενδέχεται να παρουσιαστούν αποκλίσεις στην κατανάλωση σε σχέση με παλαιότερους λογαριασμούς. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά τους δημότες μας να είναι προσεκτικοί κατά την χρήση του νερού και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση, ώστε να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος στους λογαριασμούς τους. Σε περίπτωση που ένας δημότης διαπιστώσει πολύ μεγάλη απόκλιση, θα πρέπει να προχωρήσει σε έλεγχο της υδραυλικής εγκατάστασης του ακινήτου του, για τυχόν εσωτερικές διαρροές. Επιπλέον, εφόσον ένας δημότης εντοπίσει κάποιο σφάλμα ή έχει οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον λογαριασμό του, παρακαλείται να απευθύνεται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας (τηλέφωνα: 2892340300).

Είναι πιθανό, στο αρχικό στάδιο εφαρμογής και χρήσης των νέων υδρομετρητών, να προκύψουν αντίστοιχα ζητήματα. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των παλαιών υδρομέτρων, ο Δήμος μας θα διαθέτει ένα σύγχρονο, ακριβές και δίκαιο σύστημα καταμέτρησης και κοστολόγησης, που θα συμβάλλει και στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και την συνεργασία.

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA