Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Στην Τελική Ευθεία η Ανάπλαση στα Άνω Μούλια
Στην Τελική Ευθεία η Ανάπλαση στα Άνω Μούλια PDF Εκτύπωση

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάπλαση του οικισμού των Άνω Μουλίων, μια πολύ σημαντική παρέμβαση που η τοπική κοινωνία περιμένει εδώ και 7 χρόνια, καθώς θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και θα οδηγήσει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 868.275,26 ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2013, χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει. Μετά από τόσα χρόνια αδράνειας, η δημοτική αρχή, με στοχευμένες ενέργειες και συστηματική δουλειά, κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα της αρχικής μελέτης (χρειάστηκε να τροποποιηθεί, επειδή δεν είχαν ληφθεί υπόψη κρίσιμες παράμετροι ως προς την μορφολογία του εδάφους, την γεωγραφική θέση και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής) και να «ξεμπλοκάρει» το έργο, που βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο της ανάπλασης του οικισμού περιλαμβάνει διαμόρφωση τμημάτων του κεντρικού δρόμου και κοινόχρηστων χώρων, πλακοστρώσεις (με ακανόνιστες πλάκες ή με κατάλληλο αντιολισθηρό μωσαϊκό στα σημεία με έντονες κλίσεις), καθώς και εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, αφενός διασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, η πρόσβαση και σωστή χρήση οχημάτων βαρέων τύπου και μηχανημάτων (π.χ. εκχιονιστικά κατά τους χειμερινούς μήνες), αφετέρου αναβαθμίζεται συνολικά ο οικισμός και αναδεικνύεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του.

Η δημοτική αρχή κινήθηκε μεθοδικά και υλοποιεί στα Άνω Μούλια ένα έργο ζωτικής σημασίας, που κινδύνευε να χαθεί, καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας, με παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς

αναφέρει ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA