Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ένας εκπαιδευτικός του νομού μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρατριάθλου στο Abu Dhabi
Ένας εκπαιδευτικός του νομού μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρατριάθλου στο Abu Dhabi PDF Εκτύπωση

Ονομάζομαι Οικονόμου Δημήτρης και είμαι αναπληρωτής νηπιαγωγός στο 1/θ Νηπιαγωγείο Στόλων του δήμου Γόρτυνας, της Α βαθμιας Δυεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Μέλος του συλλόγου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και αναπληρωτής εκπαιδευτικός επί σειρά ετών με ολοκληρωμένες μεταπτυχιακές σπουδές στην Ε.Α.

Τυγχάνει να είμαι ο μοναδικός έλληνας αθλητής που επιλέχτηκε για να συμμετέχει εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρά τριάθλου, μια και το τροχαίο που είχα το 2009 μου κληροδότησε μια μόνιμη μικρή δυσλειτουργία στο κάτω αριστερό άκρο. Πάραυτα θέλησα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι παρότι τον τραυματισμό μου, τίποτα δεν μπορεί να με εμποδίσει και να με περιορίσει σε αυτό που πάντα λάτρευα, τον αθλητισμό και πως με ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή όλα είναι δυνατά.

 

pagkosmio-kypello-paratriathlou-sto-abu-dhabi-1.jpg

 

Έκτοτε δραστηριοποιούμαι με το τρίαθλο, ένα απαιτητικό αγώνισμα, καθώς συνδυάζει και απαιτεί αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, σωστή τεχνική και τακτική. Το παρατρίαθλο είναι ένας κανονικός αγώνας sprint τριάθλου (750μ κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, 20 κμ ποδηλασία δρόμου και 5κμ τρέξιμο), όπου συμμετέχουν αθλητές με πιστοποιημένες αναπηρίες /δυσλειτουργίες και έχουν αξιολογηθεί και ταξινομηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου (ITU). Κατά συνέπεια, πέρασα το διεθνές classification με επιτυχία στην Τουρκία, μόλις τον Οκτώβριο του 2019, όπου και πήρα την κατηγορία PTS 5.

 

pagkosmio-kypello-paratriathlou-sto-abu-dhabi-2.jpg

 

Σήμερα είμαι αθλητής του σωματείου Μεγαλόνησος ΑΜΕΑ Ηρακλείου, Της Εθνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Εθνικής Ομοσπονδίας Αθλητών με Αναπηρίες. Σκοπός μας είναι η συχνότερη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, γεγονός που θα μας δώσει την απαραίτητη βαθμολογία για το επόμενο έτος, και θα εξασφαλίσει την εδραίωση μας σε περισσότερους αγώνες παρατριάθλου. Με την συμμέτοχη στους παρακάτω αγώνες υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας τριάθλου είναι, η συγκομιδή βαθμολογίας, ώστε να μπορέσω σαν αθλητής να ανέβω βαθμολογικά στους 10 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, στο πρώτο έτος εμπλοκής μου σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλου και να διεκδικήσω την συμμέτοχη στην επόμενη παρολυμπιάδα.

 

pagkosmio-kypello-paratriathlou-sto-abu-dhabi-3.jpg

 

Έτσι λοιπόν ο 1ος αγώνας που θα συμμετέχω εκπροσωπώντας την Χώρα και την ελληνική αποστολή είναι στο Άμπου Ντάμπι στις 5/3/2020, έπειτα στην Σουηδία αρχές Αυγούστου και κατόπιν στην Τουρκία τον Οκτώβρη του 2020.

 

Οικονόμου Δημήτρης

 

Αθλητής Τριάθλου

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA