COVID-19: Ενημέρωση για τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης Εκτύπωση
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, έδωσαν στην δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες, ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης:

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ
  1. Υπαίθριος Χώρος: Εννοούμε τον εξωτερικό χώρο.
  2. Ημιυπαίθριος Χώρος: Εννοούμε τον εσωτερικό, ωφέλιμο χώρο που κάθονται οι πελάτες μας
  3. Έως 6 άτομα, είναι ο μέγιστος αριθμός πελατών σ’ ένα τραπέζι.
  4. Σε οικογένεια δεν υπάρχει όριο και επιτρέπεται η ένωση των τραπεζιών.
  5. Εάν το κατάστημα βρίσκεται σε όροφο και δεν έχει βεράντες ή μπαλκόνια δεν μπορεί να λειτουργήσει

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  • Όταν ανάμεσα στα τραπέζια δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα από τα δύο, η ελάχιστη απόσταση είναι 70 πόντους.
  • Όταν ανάμεσα στα τραπέζια τοποθετείται καρέκλα σε ένα από τα δύο, η ελάχιστη απόσταση είναι στα 1,10μ.
  • Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ των τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα και στα δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών είναι στα 1,70μ.

 

 

Σχετικά Αρχεία

Προϋποθέσεις Λειτουργίας αρχείο pdf (835 ΚB)
Πρακτικές Οδηγίες
- αρχείο pdf (444 ΚB)